28 november 2010

Boer Zoekt Vrouw avond

Volgende week zondag alweer een thema-avondje. Samen met de meisjes de eerste aflevering van Boer zoekt Vrouw kijken, en daar horen stamppot, appeltaart, vanillevla en koffie met stroopwafels bij. Nog regelen: Delfts blauw servies of Boerenbonte borden.









Schilderklusje

In het voorjaar gaan we de voordeur zwart schilderen! Zag deze inspiratiefoto's in woonblaadjes op het werk en kon het niet laten ze te fotograferen met de Iphone.





Start Winter Wonderland

Zie de versierde kerstboom en prunus.

Score Action en Ikea:

- witte plaids
- grote lichtgevende ijsbal
- 24 grote rode plastic ballen
- kleine witte balletjes
- wit lint
- lijmpistool
- rieten kransen
- witte lantaarns

Score bos bij Kasteel Groeneveld:
- kerstgroen
- dennenappels

Ik hou van thema feesten!

21 november 2010

Barong Barong

Ooit plaatste ik een foto van deze prachtige armbandjes en donderdag kreeg ik er een als afscheidskadootje van mijn collega Sil, die hem voor me uitzocht in een boetiek in Laren. Ze koos voor een lichtroze met bruin en echt zilver. Lovely. Werd er heel gelukkig van. Direct!




Vorderingen in de hal












Winter Wonderland

Over een Xenos smaak gesproken, M. bevestigde gisteren twee lichtslangen van Blokker aan beide kanten van de tuin die dienst doen als tijdelijke tuinverlichting. Erg gezellig ziet dat eruit. Loes dronk in haar bontjas een theetje en ik een glas wit toen we op het briljante idee kwamen om de tuin te betrekken bij de verjaardagsborrel met als thema: Winter Wonderland.
Kort gezegd houdt dit in:

- Sfeerverlichting in het kerstboompje
- Lampjes in de takken van de prunus
- Loungeset opbouwen en bezaaien met kussens en witte plaids van Ikea
- IJsberenvellen speels over rugleuningen gedrapeerd
- Lichtslangen volop aan
- Grote pan gluhwein decoratief neergezet op houthak-boomstam
- Brandende vuurkorfen
- Hout decoratief opgestapeld in lege hoeken van tuin
- Alle potten vullen met winterse besjes/ skimmia's
- Iets met herten?











1001 nacht

Gisteravond gegeten bij Dara. Het eten was heerlijk en ik vond de sfeer fijn. Ik houd van veel zilveren dienbladen, mooie glazen, druk versierde borden, betonlook, Marokkaanse theepotten en Buddha Bar. M. vatte dit samen als een typische Xenos smaak. Toch lijkt het me enig om eens een feestje te geven in een Arabische feesttent, bijvoorbeeld te huur bij Palais Berbere.











9 november 2010

Begin/einde

We zijn vanavond weer een klusje gestart, het begin (of eigenlijk het einde) van het project: gang. De muren in de wc hebben een sjieke zwarte teint gekregen. Daar komt de kalender dan weer enig op uit, evenals het zaterdag aangeschafte spiegeltje. Het grootste deel van het werk moet echter nog verzet worden: de vloer. Deze wordt precies zoals op de onderste foto. Ik denk dat het heel erg leuk gaat worden.









Lisette Kreischer

Ze kookt de groenten van het land en de sterren van de hemel. Ze schreef Veggie in Pumps en Ecofabulous en laatstgenoemd boek heb ik al vaak in mijn handen gehad. Ik houd best van een stukje vlees maar vind haar enig en krijg spontaan zin in rabarber, rode bieten en yoga.









Keet in huis

Oké, ik doe ook mee! Voor Francien, Moos, Vlieg, A., de vriendinnen van Fred en alle andere mama's to be: ga eens naar Keet in huis, op de KNSM-laan 297 in Amsterdam. Veel leuke stoffen, diereninspiratie, haaksels en de leukste hangwiegjes. Het hert is trouwens wel heel erg plastic fantastisc, maar vind ik toch leuk.













7 november 2010

Beter laat dan nooit

En ook de vele lapjes die wij knipten op 31 januari 2009 kregen vandaag eindelijk een bestemming. Ik heb ze aan elkaar gezet voor een hoes voor zitkussen. Bijna af, eindresultaat volgt hopelijk snel!