12 december 2011

Hipstamatic

In combinatie met een vieze lens?
Het heeft wel wat.

 
 
 
 
 
Posted by Picasa

Kerstig

Dit jaar een bescheiden fijnspar met kluit, slechts E22 bij Intratuin. Versieringen van voorgaande jaren aangevuld met een paar nieuwe dingetjes en een paar gekregen items, zoals het houten hart, een roze engeltje en een nieuwe Return To Sender hanger.

Speciaal voor ons kerstkindeke nog een extra versiering met vers groen en kleurrijke items aan de trap, waarnaar ze kan kijken vanuit de box. Een groot succes! Zaterdag op de door Francien besproken Kransjes Klub een tevens bescheiden krans gemaakt met vers dennengroen, hulst, kleine (nep) paddenstoeltjes en (nep) besjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Posted by Picasa

De taart van m'n tante

Hier hebben we taartjes gegeten op mijn verjaardag. Heerlijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Posted by Picasa

11 december 2011

Zalig

Nog zo'n zalig lunchreceptje van mijn moeder: witlofsalade met tonijn. Die Dokter Frank is zo gek nog niet. Uiteraard eten we er een courgettesoepje bij.

 
 
 
Posted by Picasa

7 december 2011

Pimpelmees by Studio Ping

De meiden van Pimpelmees ontwerpen kaarten en andere papieren hebbedingen. Toen ik zwanger was las ik over ze in een tijdschrift en toen ik de site bekeek was ik verkocht. Ingeborg en Marieke illustreren ook voor diverse tijdschriften zoals Happinez, Flow, Flair en J/M.

De geboorte- en trouwkaartjes kenmerken zich door de jaren '50 sfeer en beestenplaatjes. In tegenstelling tot de meeste geboortekaartjes van nu zijn de tekeningetjes fijn en de kleuren prachtig subtiel. Geen trouwplannen en geen baby op komst? Op de site kun je ook kerstkaarten en een familieplanner bestellen. Volg Pimpelmees op Facebook, zodat je op de hoogte blijft waar al die leuke plaatjes verschijnen en om bijvoorbeeld aan die enige kalender in Franse stijl te komen.

Dit willen we toch allemaal? 's Ochtends op de fiets naar een te leuk ateliertje in de binnenstad, daar samen met je zus de leukste ontwerpjes maken en daar ook nog eens je brood mee verdienen!











4 december 2011

Kraamcadeaus

We zijn overspoeld met de leukste kraamcadeaus. En steeds was ik weer verbaasd wat mensen voor leuks voor Olivia uit hadden gezocht! Voor degenen die binnenkort op kraambezoek gaan en nog een leuke gift zoeken, bij deze wat inspiratie.

Altijd goed: kleertjes, alles wat zacht is (knuffels, wikkeldoeken, slofjes, snoozedoekjes) en muziekjes. Koop nooit de kleinste maat, want die heeft moeders zelf al aangeschaft, of in ons geval: die is té klein! Verrassend hoe goed iedereen onze smaak weet, er zaten weinig missers tussen. En houd rekening met het seizoen. Hadden wij even geluk: gebreide pakken, gehaakte slofjes, leuke vestjes en maillots!

Boeken zijn te gek om te krijgen. Ik heb achterin ieder prentenboek/ kinderboek geschreven van wie onze dochter het boek heeft gekregen en daarbij de datum. Leuk voor later, weet ik uit eigen ervaring. Ook het boek 'Baby' van Desmond Morris is een goed kraamcadeau. Ik kreeg het in mijn zwangerschap van mijn vriendinnetjes en kijk en lees er regelmatig in.

Alles met de naam van de desbetreffende baby is TOP! Het is zo leuk om die ene, te gekke, fantastische naam, waar je helemaal weg van bent, te zien staan op een (in ons geval) Gouden Boekje, toilettas of zeepje.

Alles voor op latere leeftijd is ook leuk om te geven. Daar had ik zelf nooit bij stil gestaan, maar ik ben heel blij met de grotere kleertjes en het speelgoed voor over een paar maanden/ jaar. Kleine baby's worden groot. Het leukste budget cadeau wat we hebben gekregen is misschien wel het paar té leuke regenlaarsjes met stippen dat voor minder dan vijf euro te koop is bij Action. Het is overigens opvallend hoeveel schoeisel Olivia naast de regenlaarsjes nu al heeft: een paar baby Ugg's, echte leren ballerina's, drie paar gympjes, zachte sloffen van Koeka, drie paar gebreide/ gehaakte slofjes en open zomerschoentjes. Fashionista!

Bijzonder: iets uit het buitenland. Olivia heeft een baboesjka muziekdoosje gekregen uit de Oekraïne, speciaal voor haar meegenomen en om te huilen zo mooi...













Van seizoen naar seizoen

Het tweede kookboek van Sophie Dahl ligt in de winkel en ik heb er even doorheen gebladerd. Mooie foto's en leuke recepten, en vooral weer leuke verhalen en anekdotes van Sophie herself.